dissabte, 15 de febrer del 2014

Sembrant les noves varietats

Aquest passat divendres, encetàrem a l'escola la temporada de primavera de l'Hort Escolar. I ho ferem amb la sembra de diferents llavors d'albergínies, tomaques, carabassetes i pimentons, cadascuna d'elles de quatre varietats diferents. Algunes d'aquestes són:
- Tomaca xerry; tomaca pera; tomaca tigre i tomaca normal.
- Pimentó lamuyo; pimentó roig i groc; pimentó California.
- Albergínia llarga; albergínia llarga blanca; albergínia redona negra i albergínia gran blanca.

Totes aquestes varietats de llavors, així com el substrat i els llavorers, ens les ha facilitades Maria Hurtado, antiga alumna de l'escola i Enginyera Agrícola, la qual s'ha sumat entusiasmadament al nostre projecte d'Hort Escolar.

L'activitat l'hem realitzada cinc alumnes de 3r d'ESO i tots els de l'etapa infantil, 3, 4 i 5 anys.
Hem fet serfir dos llavorers de plàstics en els quals hi caben en total més de 80 plantetes en cadascun. Per les característiques de les plantes resulta millor fer-ho d'aquesta manera, per a posteriormente transplantar-les a l'hort de Fons Salutis.

Al llarg del matí i acompanyats per alguns alumnes de 3r d'ESO, pels professors i per Maria Hurtado, anarem per les diferents classes d'Infantil amb els llavorers per tal d'omplir de substrat els alveols i col·locar en cadascun d'ell una llavor diferent de les hortalisses abans mencionades. Una vegada completats i sembrats els dos llavorers els portàrem a l'aula del Laboratori, on les condicions de temperatura seran les més estables per a les primeres setmanes de germinació.

Com sempre, després de les dues primeres fulles que trauran, les clotildeones, en sortiran les primeres fulles vertaderes de la planta. A partir d'aquest moment és important que comencen a rebre la llum del sol perquè es facen ben grans i no s'espiguen!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada