diumenge, 25 de novembre del 2012

Continuem amb la collita de raves

Comentava la setmana passada l'alumne de 3r Jordi Ferrís, que l'eixida a l'hort escolar per grups resultava positiva per quant trencava la rutina i permetia fer una experiència pràctica i no tan carregada de teoria. Lògicament, dedicar una hora a la setmana a una activitat fora de l'aula esdevé una oportunitat idònia alhora que motivadora per a adquirir noves experiències que certament no es poden trobar als llibres, com ara el contacte directe amb el camp i els fruïts que aquest dóna. Tal i com diu l'avi de Jordi Ferrís, "els joves de hui en dia necessiten aprendre del camp".
Després d'una setmana sense haver pogut visitar l'hortet, els xiquets i xiquetes de 5 anys, veieren com havien germinat les llavors de faves que havien plantat algunes setmanes abans i com de ràpid estaven creixent.
Tot i que el camp estava una mica humit per la rosada que havia caigut durant la matinada, dedicàrem l'estona a recollir els ravenets de la mateixa manera que la setmana passada, ara però, amb l'ajuda dels mateixos alumnes d'infantil. 
Amb molt cura, els traguérem del terra, els rentàrem amb aigua i, després de tallar-li les fulles, els dipositàrem en un cabasset per emportar.
 Com no, mentre tornavem al cole, anaren cantant una cançó molt popular i coneguda per tots que comença així: "Totes les mongetes de bon de matí, s'alcen i reguen el seu jardí..."
 Fins la setmana que ve!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada