dimarts, 15 d’octubre del 2013

Comença un nova temporada a l'Hortet

Un any més, iniciem el projecte de l'Hort Escolar de Fons Salutis al cole Maria Auxiliadora coincidint amb la festivitat de sant Francesc d'Assís, moment en què celebrem el dia del Medi Ambient. Enguany, de la mateixa manera que ferem l'octubre anterior, hem aprofitat l'ocasió per preparar la parcel·la i plantar diferents hortalisses. Durant tot el matí del divendres 4 d'octubre els i les alumnes de Secundària, Primària i Infantil estiguerem realitzant activitats relacionades amb l'hortet que foren d'allò més divertides.
En l'entrada de hui volem deixar constància, a manera de crònica, de totes aquelles iniciatives que es dugueren a terme eixe dia així com també d'algunes altres que hem començat en dies posteriors.

El divendres a primera hora, els alumnes de la classe de 3r d'ESO, acompanyats pels professors Enric Olivares, Vicent Esteve i Imma Beltran, i carregats amb llegones i aixades, procediren a netejar la parcel·la de brosses i matolls. Després la delimitaren amb estaques i cordes per, posteriorment marcar les línies per on alçariem els cavallons. Feina dura, però enriquidora per la satisfacció de la feina ben feta!


Mentrestant, els alumnes de 2n d'ESO, acompanyats per la professora Esther Castell, havien anat a les classes d'Infantil per tal de plantar amb ells diferents llavors d'albergínies, pimentons i tomaques en xicotets llavorers fets amb pots de iogurt. D'aquesta manera cada classe d'Infantil s'encarrega enguany d'apadrinar i cuidar una hortalissa en concret: els de 3 anys les tomaques RAF; els de 4 les albergínies ratllades de Gandia i els de 5 anys els pimentons verds italians. L'activitat resultà molt divertida. De fet algunes alumnes de 2n d'ESO han comentat com d'enriquidora va ser.

Per exemple, per a Isamar, l'experiència li va "agradar molt perquè els xiquets s'ho passaren molt bé amb la nostra ajuda. L'activitat va ser molt divertida perquè no solem fer coses amb ells i tindre eixa oportunitat de plantar verdures per a l'hortet va ser molt divertit". Ana, per la seua banda, ens explica com es va dur a terme: "Perquè els més  menuts de l'escola puguin participar en les activitats del hort del col·legi, els més majors, els hem ajudat a plantar a cadascun. Primer agafaven la terra i posaven un poc més de la meitat, posaven unes quantes llavors, després més terra i finalment un poc d'aigua. Quan aquestes llavors germinen, les traslladarem a l'hort escolar. Els de la classe de 5 anys ho han fet de meravella, i tant ells com la resta del col·legi, desitgem que aquestes llavors germinen i les pugam aprofitar!". Sara també s'ho va passar molt bé, així comenta que "Al mateix temps que els xiquets aprenien jo també, ja que hem de tindre paciència amb ells i els hem d'ajudar el millor posible". Per últim, Noèlia ens comentava que "els xiquets feren molt de cas, i eren molt divertits, jugant ens van quedar molt bé els plantonets, i jo crec que els xiquets també s'ho van passar molt bé i ens van agafar carinyo"


Després de l'esmorzar i l'oració conjunta a sant Francesc al pati, tornàrem a les activitats. En aquest cas, foren els alumnes de 4t d'ESO els que remataren la feina al camp, acabant de fer els cavallons i col·locant el reg per degoteig. Ja teniem la parcel·la preparada i enllestida per a plantar!!!

Els dilluns a primera hora, amb els alumnes de 1r i 2n de Primària i tres joves de 3r d'ESO, ens dedicàrem a plantar els dos primers cavallons de l'hortet amb les hortalisses que aquestes dues classes apadrinaran enguany: les faves els alumnes de 1r de Primària i les carabassetes els de 2n. Una vegada sembrades i regades només queda esperar a què germinen!


Finalment, la darrera activitat d'aquesta primera quinzena d'octubre ha estat duta a terme per la professora de Ciències Naturals. Esther, acompanyada novament dels alumnes de 2n d'ESO, ha plantat en les jardineres del balcó del Laboratori llavors d'espigol i romaní, que de segur quan cresquen donaran color i bon aroma al corredor. També han plantat en dos cossiols llavoretes de tomaquetes cherry. Així que ja tenim acompanyament per a les amanides!! Bon profit!!

2 comentaris:

  1. He llegit hui la notícia a
    http://www.algemesiweb.es/hortet-escolar-al-col·legi-maria-auxiliadora/

    com a exalumna de MAUX i Ingeniera Agricola que a més es dedica a la millora vegetal, m'agrada moltisim aquesta iniciativa, estaria encantada de poder anar un dia i pegar-li una ullada! :))

    Maria Hurtado.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I nosaltres encantats de poder comptar amb tu, Maria. Quan vulgues!!

      Elimina